کاربرد پلی آکریل آمید در صنعت قند و شکر

لخته سازی پلی آکریل آمید برای استخراج محلول قند از صنعت قند ضروری است. ما از پلی آکریل آمید درجه مواد غذایی در فرآیند تولید شکر استفاده می کنیم. اثر کاربرد پلی آکریل آمید در صنعت قند بسیار خوب است. پلی آکریل آمید یک افزودنی ضروری در صنعت قند است. شکر عموماً از چغندر و شکر شیرین تولید و فرآوری می شود، اما روش های تولید و فرآوری آن متفاوت است.

به طور کلی می توان آن را به مراحل زیر تقسیم کرد: ابتدا آب نیشکر با فشار دادن یا پخش کردن استخراج می شود. سپس آب میوه را شفاف کنید. سپس آب آن تبخیر شده و به صورت شربت تغلیظ می شود. کریستال کردن شکر از شربت؛ پس از آن شکر کریستالیزه جدا شده و خشک می شود. 

آب شکر مخلوط به دست آمده از آبمیوه گیری باید با حرارت دادن، اضافه کردن آهک هیدراته و دستگاه لخته سازی خالص شود. آهک هیدراته سوسپانسیونی از هیدروکسید کلسیم است. به طور معمول، ترکیبات گلوکونات کلسیم در محلول های ساکارز تشکیل می شوند. افزودن گرما و آهک باکتری های مضر را از بین می برد و PH را از اسیدیته طبیعی (PH5-6.5) به سطح خنثی می رساند. کنترل ph برای کل فرآیند ساخت قند بسیار مهم است. 

از آنجایی که ساکارز در ph اسیدی به گلوکز و فروکتوز تبدیل می شود، این سه قند در ph بالاتر از 11.5 به سرعت تجزیه می شوند. پس از افزایش دما به 99-104 درجه سانتیگراد، فلوکولانت تصفیه آب به آب قند خنثی اضافه شد و برای آبیاری شفاف پمپ شد. 

بقایای شکر در آبیاری رسوب می کند و زلال ها از قسمت بالایی آن سرریز می شوند. در این مرحله، پلی آکریل آمید به عنوان یک عامل رنگ‌زدای موثر اضافه می‌شود (محصول می‌تواند به عنوان یک عامل رنگ‌زدایی در تصفیه‌ها و شفاف‌سازی‌های مایع استفاده شود). آب میوه شفاف شده برای تصفیه بیشتر به فرآیند تبخیر فرستاده می شود.

پلی آکریل آمید

اصل اساسی پلی آکریل آمید برای شفاف سازی آب میوه در کارخانه قند با ویژگی های PAM برای فلوکولانت تصفیه آب مرتبط است، از جمله نکات زیر:

(1) لخته سازی. 

پلی آکریل آمید می تواند جامدات معلق را با خنثی سازی الکتریکی و پل زدن جذب، لخته سازی کند.

(2) چسبندگی،

که می تواند از طریق تجهیزات مکانیکی، اثرات فیزیکی و شیمیایی، اثر چسبندگی را کاملاً بازی کند.

(3) کاهش مقاومت،

پلی آکریل آمید می تواند به طور موثر اصطکاک سیال را کاهش دهد، افزودن مقدار کمی پلی آکریل آمید در آب می تواند اصطکاک را 50-80٪ کاهش دهد.

(4) ضخیم شدن،

پلی آکریل آمید در شرایط خنثی و اسیدی ضخیم می شود، زمانی که مقدار ph بیشتر از 10 باشد، واکنش هیدرولیز پلی آکریل آمید آسان است. ضخیم شدن زمانی که ساختار نیمه مشبک باشد، بارزتر است. پلی آکریل آمید را می توان در کارخانه های قند برای گرید صنعتی یا مواد غذایی استفاده کرد. بنابراین انواع مختلفی از پلی آکریل آمید یونی در فرآیندهای مختلف استفاده می شود.


نکاتی در مورد کاربرد پلی آکریل آمید برای تولید شکر

مواد خام پلی آکریل آمید آکریل آمید سمیت خاصی دارد، اما پلی آکریل آمید غیر سمی است، به طور گسترده در آب آشامیدنی، صنایع غذایی، صنایع قند استفاده می شود.

به طور کلی در صنعت شکر از پلی آکریل آمید آنیونی استفاده می شود، در تصفیه آب شکر، فیلتراسیون شربت دو لینک، تاثیر مهم آن را برجسته می کند، اما در پلی آکریل آمید، اجتناب ناپذیر است که اثری از آکریل آمید غیر پلیمریزه وجود داشته باشد، بنابراین، در کاربرد زمان برای کنترل دقیق محتوای مونومر باقی مانده است.

فاضلاب صنعت قند، فاضلابی است که در فرآیند تولید قند از چغندرقند یا نیشکر خارج می شود. فاضلاب عموماً حاوی مواد آلی و قند است که در این میان COD و BOD زیاد است. علاوه بر این، فاضلاب حاوی نیتروژن، فسفر، پتاسیم و سایر عناصر بسیار بالایی است که عمدتاً از سرعت تقطیر، فاضلاب فشار دادن شکر، شستشوی زمین می آید.

آب شستشو و … تصفیه فاضلاب صنعت قند از پلی آکریل آمید جدایی ناپذیر است که پلی آکریل آمید آنیونی در آن نقش مهمی دارد.

اول، پلی آکریل آمید آنیونی آب قند خالص را حذف می کند، از بین بردن ناخالصی ها می تواند کیفیت آب قند را بهبود بخشد.

دوم، پلی آکریل آمید آنیونی می تواند آب قند را تصفیه کند، وزن مولکولی آن بر روی سطح ذرات مختلف ثابت می شود، به طوری که ذرات سنگدانه ها و نشست را تشکیل می دهند.

سوم، پلی آکریل آمید آنیونی می تواند شربت را فیلتر کند، در زمان پردازش صرفه جویی کند، بنابراین کارایی تولید و پردازش را بهبود می بخشد.

پس از سالها تمرین، آنیون پلی آکریل آمید مورد استفاده کارخانه های قند عمومی 22-28 درصد است که برای مواد مختلف (آب نیشکر، شربت، شکر قهوه ای) و فرآیندهای مختلف تکنولوژیکی مناسب است.